fbpx

NAŠE KÁVA – vyberte si tu svoj

Každý týden se můžete těšit na nezapomenutelnou explozi chutí a vůní.

Proč?

Pokaždé pro Vás měníme kávové zrna na mlýnku, abyste mohli ochutnat co nejvíce druhů kávy. 

Co můžete ochutnat:

VIETNAM UNVASHED GRANDE 1 – ROBUSTA

Káva typu robusta je vyhledávána pro svůj vyšší obsah kofeinu, který může být v porovnání s některou arabikou i dvojnásobný. Využívá se také pro míchání espresso směsí, ve kterých dodává žádanou „sílu“ a navíc velmi pozitivně ovlivní cremu na Vašem šálku espressa.

Vietnam je hned po Brazílii druhým největším producentem kávy na světě.

Vietnam má tři hlavní oblasti pěstování kávy: Centrální vysočina, Severní a Jižní Vietnam. Zatímco většina Robusty se vyrábí ve Středohoří a Jižním Vietnamu, producenti v Severním Vietnamu pěstují převážně Arabiku kvůli vyšším nadmořským výškám kolem hlavního města Hanoje.

Káva Robusta Guatemala je lahodným klenotem. Robusta má jemnou příchuť čokolády a vůní sladkých mandlí. Ideální pro ty, kteří preferují sladší kávový mok.

Robusta Vietnam obsahuje více kofeinu, hodí se na ranní „nakopnutí“ :-).

 

GUATEMALA FANCY SHB EP E1 FINCA EL DURANZO

Guatemalské kávy nabízejí několik výjimečně rozdílných regionálních chuťových profilů. V jejich škále jsou zastoupeny jak sladké kávy s tóny kakaa a karamelových bonbonů, tak kávy bylinné, citrusové nebo květinové, které mívají říznou kyselost.

V zemi je téměř 100 000 producentů kávy, vesměs vlastníků malých farem.

 

INDONESIA PAPUA NEW GUINEA SIGRI AA WASHED

Papua-Nová Guinea produkuje kávy, které mají hustou texturu, mírnou až střední kyselost a rozsah chutí od bylinných, dřevěných až po ty, jež připomínají tropické ovoce nebo tabák.

Převaha kávovníků roste na zahradách a v sadech drobných pěstitelů, něco na plantážích a malé procento patří státu. Na kávě závisí živobytí dvou až tří milionů lidí.

 

COLUMBIA SUPREMO SCREEN 17/18 EP HULIA LOS HIBISCUS/ COLUMBIA SUPREMO MEDELLIN DECAFFEINATED

Kolumbijské kávy jsou vesměs bohaté s plným tělem. Škála jejich chutí je široká od sladkých, ořechových a čokoládových po květinové, ovocné a téměř tropické tóny.

Kolumbijské hory ovlivňují různá mikroklimata, která propůjčují kávě unikátní vlastnosti. V závislosti na regionu se sklízí jednou, či dvakrát ročně.

PERU SHB EP FINCA ROSENHEIM, VILLA RICA

Život je jako bonboniéra… Nebuďte skromní a nabídněte si z ní to nejlepší! Pro ty, co se rádi udržují v tempu, i pro pravé kavárenské povaleče, přinášíme bohatý a osobitý gurmánský zážitek. Šálek jihoamerické kávy je zdrojem skutečného potěšení – snoubí se v něm oblíbená kombinace sladké čokolády a ovoce s minimalistickou oříškovou dochutí. Nízká acidita dává této stoprocentní arabice příjemnou lehkost. Tuto kávu si prostě nemůžete nechat ujít.

Costa Rica SHB EP, Especial Valle Central Flor de Itabo

Vzhledem k tomu, že kávová oblast je v nadmořské výšce mezi 1 350 a 1 600 mnm, jsou zde ideální podmínky pro růst extra tvrdých zrn (SHB). Kávová zrna pěstovaná nad 1 350 mnm, jsou označena SHB a rostou pomaleji než v nižších nadmořských výškách. Pomalý růst ponechává více času na vybudování silnějšího a tvrdšího zrna, což vede k intenzivnější vůni a chuti

Káva Central Valley Flor de Itabo přináší jedinečný výběr SHB zrn z této mimořádné oblasti. Jsme hrdí, že vám můžeme nabídnout tuto regionální kávu, která vám umožní prozkoumat svěží svahy centrálního údolí Kostariky.

BRASIL SUL DE MINAS, NATURAL NY 2, SCR 17/18 FINE CUP

Kávu z této oblasti lze označit za kávu brazilské královny. Tento region je známý svým homogenním podnebím a nadmořskou výškou 900-1200 metrů nad mořem. Průměrná teplota se zde pohybuje kolem 20°C. Průměrné srážky se pohybují kolem 1600 mm. ročně s hlavním výskytem v období dešťů od prosince do března. Tato oblast je více rovinatá, a proto je hospodaření pro místní zemědělce snazší. Kávové třešně sbírají v nejlepší fázi zrání, což má za následek, že kávová zrna do sebe absorbují více chutí a vůní. Tato oblast je perfektní z hlediska vyváženosti mezi kyselostí, plným tělem a sladkostí kávových zrn zde pěstovaných. Tyto kávy poté chutnají s lehkou citrusovou kyselostí hladkým plným tělem a příjemnou chutí mléčné čokolády.

ESPRESSO SMĚS LUŽ

Svou chutí a vůní charakterizuje rozkvetlé louky Lužických hor, jejich pohodu, kterou Vám přinese pobyt v nich. Čokoládový základ doplněný o vyváženou chuť pomerančů, limetek, broskví a melounů Vám navodí tuto pohodu i u Vás doma.

ESPRESSO SMĚS MÁJ

Tato espresso směs vás vezme do kraje K.H. Máchy. Vzbudí ve Vás vzpomínky dovolených. Lehce ořechová chuť s čokoládou se snoubí s tóny jablek a švestek. Budete se cítit, jako by jste se ocitli zpět v tomto překrásném kraji.

KAŽDÝ ZÁVOZ ČERSTVÉHO ZRNA, OBOHACUJEME O NOVÉ PLANTÁŽE. TAK NÁS NEZAPOMEŇTE SLEDOVAT NA NAŠICH SOCIÁLNÍCH STRÁNKÁCH, ABY VÁM ŽÁDNÁ NOVINKA NEUTEKLA!

CENÍK PRAŽENÉ KÁVY V KAFE LAKY

Naši kávu si můžete také odnést a připravit si i doma voňavé potěšení s čerstvě upraženou kávou. Dáte si zrnkovou anebo ji chcete umlít na espresso, mocca, french press, filtr nebo snad tureckou kávu?

Balení:

250g cena 230kč

500g cena 450kč

1000g cena 880kč

 

KONTAKTY

Kavárna

Bc. Ladislav Kyndl
U Vodního hradu 2974
Česká Lípa
470 01

Kavárna: 736 439 006

Office: 601 185 406                                               

 IČO:  06864970

PRAŽÍRNA

Petra Kyndlová
U Vodního hradu 2974
Česká Lípa
470 01                                                            IČO:08281360

 

KONTAKTNÍ ADRESA:

Bc. Ladislav Kyndl & Petra Kyndlová
Východní 2611
Česká Lípa
470 06

TELEFON do kavárny Kafe Laky Česká lípa:

+420 736 439 006

E-MAIL:

info@kafelaky.cz

FaceBook

fb.com/kafe.laky.5